TUZLARIJE - BILTEN TK

12.05.2018.
Podrška održavanju košarkaške utakmice BiH - Francuska

Vlada Tuzlanskog kantona pružit će podršku održavanju košarkaške utakmice između selekcija Bosne i Hercegovine i Francuske. Podsjećamo, radi se o utakmici 5. kola kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2018. godine u Kini, koja će biti odigrana 29. juna ove godine u tuzlanskom Mejdanu.

Tuzlarije


„Ovo je velika prilika za grad Tuzlu, za Tuzlanski kanton, ali i za Bosnu i Hercegovinu u cjelini. Ogroman je značaj posebno s aspekta da Tuzlanski kanton nikada nije bio u prilici da bude domaćin odigravanju utakmice ovog ranga“, rekao je premijer Tuzlanskog kantona Jakub Suljkanović.

„Prvi put u historiji košarke u BiH naša reprezentacija sudjeluje u kvalifikacijama za svjetsko prvenstvo, a novi sistem s „prozorima“, u čijoj razradi sam sudjelovao, omogućava da se, recimo, s velesilama kao što su Rusija i Francuska, sastanemo još u kvalifikakcijama, a ne samo na završnici SP-a.“ istaknuo je član UO KSBiH i član FIBA-inog borda za takmičenja Mirsad Đonlagić.

Premijer Tuzlanskog kantona Jakub Suljkanović je izjavio da Vlada u potpunosti razumije značaj odigravanja jedne ovako važne utakmice, te obećao podršku realizaciji ovako značajnog projekta. Također, premijer Suljkanović se zahvalio gospodinu Đonlagiću za doprinos i zalaganje za odigravanje ove utakmice u Tuzli, ali i za sveukupan angažman kada je u pitanju bosanskohercegovačka košarka.
Osim premijera, obzirom na kompleksnost i značaj ovog događaja današnjem sastanku su prisustvovali i ministrica kulture, sporta i mladih Slavena Vojinović, ministar unutrašnjih poslova Husein Topčagić, ministar trgovine, turizma i saobraća Mirsad Gluhić, te direktori Međunarodnog aerodroma Tuzla Rifat Karasalihović i Univerzitetskog kliničkog centra Nešad Hotić.

Priredio(la): Odjeljenje za informisanje Vlade TK