TUZLARIJE - BILTEN TK

05.09.2008.
Premijer Mujić u posjeti BOSFAM-u


Premijer Tuzlanskog kantona Enes Mujić posjetio je danas Udruženje Bosanska familija- BOSFAM, koje od 1994. godine okuplja žene koje su tokom rata raseljenje i koje kroz ovo Udruženje ostvaruju i sredstva za svoje porodice.



Naime, članice BOSFAM-a proizvode rukotvorine različitih vrsta, ćilime, odjeću, asesoar i dekoracije za dom, a sve u duhu bosanske tradicije.

Direktorica Udruženja Munira Beba Hadžić te članice Udruženja premijera Mujića su upoznale o tome na koji način su organizovane i koliko ima ovaj angažman znači, ne samo zbog mogućnosti zarade nego i zbog činjenice da ovo Udurženje od svog osnivanja pruža i radno-okupacionu terapiju. Iznesena su i očekivanja od svih institucija vlasti da podrže žene okupljene oko ovog Udruženja.

Premijer Mujić je članicama BOSFAM-a čestitao na izuzetno dobroj organizaciji.

- Vaše djelovanje ima ogroman značaj za članice Udruženja, ali i za sve nas, jer na izuzetan način čuvate našu tradiciju - istakao je premijer Mujić, istakavši da je Vlada Tuzlanskog kantona danas usvojila Program raspodjele finansijskih sredstava orgnaizacijama i udruženjima među kojima je i BOSFAM.

Premijer Mujić je izrazio nadu da će podrška ovakvim organizacijama i projektima ubuduće biti i veća.

Odjeljenje za informisanje
Vlade Tuzlanskog kantona