TUZLARIJE - BILTEN TK

06.06.2018.
Prijem za pobjednike takmičenja ˝Microsoft Office Specialist 2018˝

Tuzlarije


Ministrica za kulturu, sport i mlade u Vladi Tuzlanskog kantona, Slavena Vojinović, u srijedu 6. juna 2018. godine upriličila je prijem za predstavnike Elektrotehničke škole Tuzla čiji učenici su osvojili prvo i drugo mjesto na IT takmičenju "Microsoft Office Specialist 2018" organizovanom od strane Katedre za Menadžment i informacione tehnologije Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu.

Takmičenje je održano na Ekonomskom fakulteta u Sarajevu 03. juna. Prijem je upriličen za Almedina Beganovića i Tarika Džambića, učenike ove škole, te profesora Damira Kunosića i direktora Elektrotehničke škole Tuzla, Selmira Dadanovića.

Pobjednik takmičenja Almedin Beganović i osvajač drugog mjesta Tarik Džambić će imati priliku predstaviti Bosnu i Hercegovinu na Svjetskom MOS takmičenju koje će biti održano u periodu od 29. jula do 1. augusta na Floridi, SAD.

Ministrica Vojinović je čestitala učenicima na ostvarenom uspjehu te iskazala pohvale menadžmentu i profesorima škole na pružanju podrške učenicima u ostvarenju natprosječnih rezultata. Tokom sastanku najavljena je i sprovedba programa podrške mladim osobama na području Tuzlanskog kantona koji ostvaruju natprosječne rezultate u oblasti kulture, sporta, nauke, umjetnosti i obrazovanja.

Priredio(la): Odjeljenje za informisanje Vlade TK