TUZLARIJE - BILTEN TK

20.06.2018.
Sufinansiranje izgradnje još 4 spomen obilježja


Ministar za boračka pitanja Tuzlanskog kantona Enes Gegić potpisao je ugovore o dodjeli sredstava za sufinansiranje troškova izgradnje četiri spomen obilježja poginulim pripadnicima Oružanih snaga Republike Bosne i Hercegovine za 2018. godinu na području Tuzlanskog kantona.

Tuzlarije


Vlada Tuzlanskog kantona, rekao je ovom prilikom premijer Jakub Suljkanović, u kontinuitetu nastavlja finansirati odnosno sufinansirati spomen obilježja.

„Ovo je najmanje što ova Vlada i naše društvo može učiniti za sve sinove i kćeri koji su dali svoje živote. Cilj nam je da na ovaj način obilježimo herojsku borbu za jedinu nam domovinu Bosnu i Hercegovinu i sačuvamo i gajimo kulturu sjećanja za ove generacije koje dolaze iza nas.“
Nakon ponovljenog javnog poziva pravo na dodjelu sredstava ostvarila su četiri aplikanta. Prema riječima ministra Gegića u prvom krugu već je dodijeljeno 70.000 KM za sufinansiranje izgradnje 4 spomen obilježja na području TK a danas su ugovori potpisani za još četiri u visini od po 10.000 KM i to sa Udruženjem dobitnika najveći ratnih priznanja Gradačac, Općinom Čelić, Udruženjem boraca patriotske lige Gradačac te Mjesnom zajednicom Buk Gračanica.


Priredio(la): Odjeljenje za informisanje Vlade TK