TUZLARIJE - BILTEN TK

10.12.2008.
Novi brigadni general u posjeti MUP-u TK

Danas (10.12.)u prvoj radnoj posjeti Ministarstvu unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona, boravio je novi šef Policijske misije Evropske unije u Bosni i Hercegovini, brigadni general Stefan Feller, koji je održao sastanak sa predstavnicima ureda EUPM-a u Tuzli, a potom se sastao sa ministrom MUP TK-a prof. dr. Seadom Omerbegovićem i policijskim komesarom Nedimom Mutapčićem.



Tokom razgovora sa ministrom MUP TK-a razmijenjena su mišljenja o aktuelnoj bezbjednosnoj situaciji u široj regiji, te načinima unapređenja aktivnosti, prije svega u sprečavanju različitih vidova organiziranog kriminala.

Poseban akcenat je stavljen na potrebu maksimalno koordiniranog djelovanja između agencija za provođenje zakona, uvažavajući, prije svega, profesionalni pristup policije u cilju uspostavljanja veće sigurnosti za sve građane.



S policijskim komesarom MUP TK-a razgovaralo se o organizacionoj strukturi policije i postignutim rezultatima, kao i o problemima materijalno-tehničke opremljenosti, te potrebi budućeg poboljšanja operativnog kapaciteta. Ovom prilikom, posebno je naglašena potreba za unapređenje saradnje policije i nadležnih Tužilaštava.

Priredio(la): S.M.