TUZLARIJE - BILTEN TK

10.12.2008.
Vlada TK - potpisani ugovori sa predstavnicima medija
Podrška projektima medija


Predstavnici Vlade Tuzlanskog kantona jučer su potpisali ugovore s predstavnicima medija čiji su projekti podržani Programom za 2008. godinu. Vlada Tuzlanskog kantona je ove godine iz Budžeta za podršku medijskim projektima izdvojila 225.000 KM.

„Ovo je prvi puta da Vlada izdvaja sredstva za podršku medijskim kućama. Na ovaj način želimo dati podstrek medijima i medijskim projektima koji u ovom teškom vremenu nastoje da što objektivnije informacije u što kraćem roku dođu do javnosti. Ove godine podršku je dobio 21 medijski projekat, a Vlada će i u narednom periodu, u skladu sa mogućnostima, nastojati podržati rad medija na našem kantonu.“


U svom obraćanju prisutnim predstavnicima medija istakla je Ministrica obrazovanja, nauke, kulture i sporta Mirzeta Hadžić – Suljkić.

Na javni poziv resornog Ministarstva javilo se 14 medija čije je sjedište u Tuzlanskom kantonu, sa ukupno 35 projekata. Četiri medija nisu dostavila potpunu dokumentaciju, a kriterije propisane Javnim pozivom ispunilo je 10 medija. Ukupno je dodijeljeno 225 000, 00 KM. Sredstava su dodijeljena za projekte: JU Centar za kulturu „Ahmed Muradbegović“ Gradačac- Radio Gradačac, RTV Lukavac, Komorski informator (Kantonalna privredna komora Tuzla), Radio Difuzija Soli, Radio Kameleon, Tuzlanski list, String d.o.o. – Tuzlarije, RTV Slon, Studio D Srebrenik, Neovisni radio „Feral“ Kalesija.


Odjeljenje za informisanje
Vlade Tuzlanskog kantona

Priredio(la): S.M.