TUZLARIJE - BILTEN TK

23.07.2018.
Treba unaprijediti saradnju Vlade TK i II pješadijskog rendžerskog puka

Tuzlarije


Unaprjeđenje postojeće saradnje sa II pješadijskim rendžerskim pukom Oružanih snaga Bosne i Hercegovine bila je tema današnjeg sastanka premijera Tuzlanskog kantona Jakuba Suljkanovića sa Komandom Puka.

Istaknuta je obostrana zahvalnost za dosadašnju saradnju, te želja da se ta saradnja dodatno unaprijedi, a posebno u pogledu predstojećeg obilježavanja Dana II Korpusa Armije Republike Bosne i Hercegovine.

- Želja nam je prezentirati javnosti sve ono što mi imamo, a kako bi se svi građani, a prije svih učenici osnovnih i srednjih škola, dodatno upoznali i educirali o ulozi II Korpusa u ratu 1992-´95. i ulozi oružanih snaga u društvu uopće, rekao je komandant Puka, pukovnik Kasim Mešić.

Tuzlarije


Premijer Suljkaanović je istaknuo:

- Iako Vlada i II rendžerski puk već dugo i uspješno sarađuju, još uvijek ima prostora za unaprjeđenje te saradnje. Vlada je i do sada učinila mnogo toga što se odnosi na obilježavanje značajnih datuma iz periodu 1992-´95. godina. Donesen je zakon koji tretira ovu tematiku, urađene su biste za naše heroje, a očekujemo da se i u udžbenicima počnu uvrštavati sadržaji iz perioda odbrambeno – oslobodilačkog rata.

Tuzlarije


Osim Premijera današnjem sastanku prisustvovali su resorni ministar za boračka pitanja Enes Gegić sa saradnicima, ministrica kulutre, sporta i mladih Slavena Vojinović i ministar obrazovanja i nauke Zlatan Muratović.

Komandu Puka su, uz komandanta Mešića predstavljali pukovnik Nedžad Hidanović i kapetani Armin Karahodžić i Almir Kuluglić.

Priredio(la): Odjeljenje za informisanje Vlade TK