TUZLARIJE - BILTEN TK

10.08.2018.
Održana 13. vanredna sjednica Vlade TK
Poboljšana lista ortopedskih pomagala

Vlada Tuzlanskog kantona na današnjoj vanrednoj sjednici donijela je Odluku o jedinstvenoj listi ortopedskih i drugih pomagala.

Tuzlarije


Odlukom je utvrđena jedinstvena lista ortopedskih i drugih pomagala, indikacije za sticanje prava na pomagala, rokovi korištenja i visina učešća Zavoda zdravstvenog osiguranja Tuzlanskog kantona u ostvarivanju prava osiguranih lica na pomagala.

Vlada je donijela Zaključak o izmjeni Zaključka od 17. aprila 2018. godine u vezi zaduženja Javne ustanove Direkcija regionalnih cesta Tuzlanskog kantona kao i Zaključak o sufinansiranju izgradnje, rekonstrukcije i sanacije 12 lokalnih cesta. Riječ je o odgovoru na brojne zahtjeve lokalnih zajednica za pomoć u saniranju štete nastale na mreži lokalnih cesta i prilaza školama na području Tuzlanskog kantona, nastalih nakon obilnih padavina koje su uticale na pogoršanje već znatno lošeg stanja lokalnih saobraćajnica.

Vlada je donijela Odluku o izmjenama i dopunama Odluke o utvrđivanju uslova, kriterija i postupaka za dodjelu finansijskih sredstava u svrhu osiguravanja povoljnijih uslova za zapošljavanje branilaca i članova njihove porodice. Riječ je otklanjanju nedostataka uočenih u toku provođenja postupka za dodjelu sredstava za zapošljavanje i samozapošljavanje boraca i članova njihovih porodica.

Priredio(la): Odjeljenje za informisanje Vlade TK