TUZLARIJE - BILTEN TK

15.08.2018.
Ulaganja u održivi povratak

Vlada Tuzlanskog kantona odobrila je sredstva u iznosu od 10.000, 00 KM Općini Kladanj za mjesnu zajednicu Turalići, kao učešće Ministarstva za rad, socijalnu politiku i povratak TK u rješavanju projekata održivog povratka – izgradnja vodovodnog sistema u Mjesnoj zajednici Turalići na području općine Kladanj.
Tuzlarije


Rješavanjem vodosnabdjevanja riješio bi se dugogodišnji problem za 94 domaćinstva mjesne zajednice Turalići u kojem je ostvaren skoro stopostotni povratak prijeratnog stanovništva.

Također su odobrena sredstva u iznosu od 10.000, 00 KM Opštini Modriča za mjesnu zajednicu Tarevci, kao učešće Ministarstva za rad, socijalnu politiku i povratak TK u rješavanju projekata održivog povratka – realizacija projekta završetka adaptacije kupljenog devastiranog objekta u Agrobiznis centru Tarevci za smještaj proizvodne infrastrukture radi stavljanja u optimalnu funkciju izgrađenih proizvodnih kapaciteta I faze Agro-biznis centra.

Radi se o projektu od regionalnog značaja koji povezuje 12 povratničkih mjesnih zajednica odnosno 15 povratničkih naselja, a efekte projekta očekuje 8492 povratnika.

Priredio(la): Odjeljenje za informisanje Vlade TK