TUZLARIJE - BILTEN TK

16.08.2018.
Delegacija Vlade prisustvovala svečanosti otvorenja sportske dvorane u Sapni

Premijer Tuzlanskog kantona Jakub Suljkanović sa delegacijom Vlade TK prisustvovao je svečanom otvorenju sportske dvorane u Sapni. Riječ je o jednom od najvažnijih infrastrukturnih objekata u ovom kraju, u čiju je izgradnju sredstva uložila i Vlada Tuzlanskog kantona.

Tuzlarije


Izgradnja dvorane sa površinom od 1.615 kvadratnih metara sa 500 mjesta za sjedenje počela je 2008. godine a u izgradnju je uloženo više od milion i po KM.

„Mada u ovakvim prilikama ne treba puno spominjati brojke vrijedno je kazati da je Vlada Tuzlanskog kantona iz kapitalnih izdataka za korisnike budžetskih sredstava u 2018. godini za osnovnu školu „Sapna" Sapna izdvojila 28.000, 00 KM, 22.000, 00 KM za izgradnju tribina i potpornog zida i 6.000, 00 KM za rekonstrukciju krova", rekao je u pozdravnom govoru premijer Suljkanović te naglasio da da je JU Osnovna škola „Sapna", u okviru koje se nalazi sportska dvorana, jedna od šest škola na području Tuzlanskog kantona u kojima se provodi projekat toplifikacije i podizanje stepena energijske efikasnosti.

Premijer je kazao kako je uvjeren da će dvorana biti sastajalište građana, mjesto međusobnog druženja i održavanja brojnih turnira i mjesto gdje će budući talenti činiti prve korake u sportu.

Svečanost su uveličali predstavnici federalne i kantonalne zakonodavne i izvršne vlasti kao i brojni građani Sapne.

Priredio(la): Odjeljenje za informisanje Vlade TK