TUZLARIJE - BILTEN TK

28.08.2018.
Vlada TK:
Saglasnost za prijem u radni odnos 80 policajaca

Na današnjoj sjednici Vlada je utvrdila prijedlog Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o unutrašnjim poslovima Tuzlanskog kantona. Ovo je rezultat činjenice da je Skupština Tuzlanskog kantona usvojila Zakon o izmjenama Zakona o unutrašnjim poslovima TK-a, kojim su osigurani uslovi za efikasniju realizaciju diobnog bilansa, između Ministarstva i Uprave policije.

Tuzlarije

Ministar MUP-a Husein Topčagić



Kako bi se osigurali uslovi za funkcionisanje Uprave policije kao budžetskog korisnika unutar budžetskog razdjela Ministarstva unutrašnjih poslova, odnosno na adekvatan i efikasan način osiguralo vršenje poslova iz nadležnosti Ministarstva i Uprave policije, neophodno je unutrašnju organizaciju Ministarstva i Uprave policije prilagoditi novim potrebama, tako što će se uspostaviti nove ili prilagoditi postojeće osnovne organizacione jedinice.


Vlada je danas dala saglasnost Ministarstvu unutrašnjih poslova za prijem u radni odnos na neodređeno vrijeme 80 osoba za čin „policajac“. Također, Ministarstvu je data i saglasnost za prijem 6 namještenika, i to: viši referent za sprovođenje propisa o bezbjednosti saobraćaja na putevima, viši referent za sprovođenje propisa o prebivalištu i boravištu, ličnoj karti i jedinstvenom matičnom broju građana, viši referent Arhivar i viši referent operater u Odjeljenju za administraciju Tuzla, viši samostalni referent za poslove pisarnice u Odjeljenju za administraciju Kalesija i viši samostalni referent za sprovođenje propisa iz oblasti građanskih stanja i saobraćaja u Odjeljenju za administraciju Srebrenik.

Priredio(la): Odjeljenje za informisanje Vlade TK