TUZLARIJE - BILTEN TK

12.09.2018.
Održana redovna sjednica Vlade TK
Podrška učenicima sa posebnim potrebama u redovnim osnovnim školama

Vlada je danas dala saglasnost na tekst Sporazuma o međusobnoj saradnii u realizaciji „Programa sufinansiranja zapošljavanja odgovarajućeg stručnog kadra za djecu sa poteškoćama u razvoju u osnovnom obrazovanju u redovnoj nastavi u Federaciji BiH“.

Tuzlarije

Sporazum će zaključiti Federalni zavod za zapošljavanje Sarajevo, Službe za zapošljavanje Tuzlanskog kantona i Ministarstva obrazovanja i nauke. Vrijednost projekta je nešto veća od 120.000 KM, a njegovom realizacijom će se omogućiti zapošljavanje 20 osoba sa evidencije Službe za zapošljavanje TK, odgovarajućeg stručnog profila u 20 škola Tuzlanskog kantona na 40% radnog vremena u periodu od 1. septembar – 31. decembar 2018. godine i 1. februar – 31. maj 2019. godine.

Cilj realizacije ovog projekta jeste podrška učenicima sa posebnim potrebama u redovnim osnovnim školama. Obzirom, da je Pravilnikom o odgoju i obrazovanju djece s posebnim obrazovnim potrebama u redovnoj osnovnoj školi predviđeno i angažovanje odgovarajućih stručnjaka za rad sa djecom sa teškoićma u razvoju, realizacija navedenog Programa doprinijet će jačanju kadrovskih kapaciteta redovnih osnovnih škola u implementaciji sveukupne podrške učenicima sa poteškocama u razvoju.

Priredio(la): Odjeljenje za informisanje Vlade TK