TUZLARIJE - BILTEN TK

13.09.2018.
Delegacija Vlade posjetila Plavu polikliniku

Tuzlarije


Značajne investicije kako u medicinsku opremu, tako i u osposobljavanje i usavršavanje svojih medicinskih kadrova, koje je Plava poliklinika realizirala tokom ove godine, bile su povod za današnju posjetu premijera Tuzlanskog kantona Jakuba Suljkanovića i delegacije Vlade TK ovoj privatnoj zdravstvenoj ustanovi.

Tuzlarije


- Izuzetno nam je zadovoljstvo ugostiti danas predstavnike Vlade Tuzlanskog kantona. To je svojevrsno priznanje i pokazatelj da se cijeni ono što mi ovdje radimo, ali je istovremeno i podsticaj da istim trendom nastavimo i u budućnosti. Danas smo imali priliku prezentirati projekte koje smo realizirali u skorije vrijeme, ali i projekte koje tek planiramo realizirati. Kada govorim o onome što smo do sada uradili, osim značajne investicije od oko dva miliona KM u specijalizacije naših doktora, u proteklih godinu dana otprilike smo isti iznos uložili i u nabavku savremenih medicinskih uređaja, kako za dijagnostiku, tako i za tretman pacijenata, a sve kako bi smo građanima našeg kantona, ali i cijele regije omogućili pružanje što kvalitetnije medicinske usluge. Također, primili smo u radni odnos određeni broj novih ljekara, koji su dobili priliku da ovdje rade i da u Bosni i Hercegovini grade svoju budućnost, rekao je subspecijalista kardiologije i član uprave Plave poliklinike Ahmet Hujdurović, te dodao da se već uveliko provode aktivnosti za izgradnju novog objekta, koji će na pet spratova i oko pet hiljada kvadratnih metara površine našim pacijentima ponuditi znatno bolje uslove za primanje medicinskih usluga.

- Vrijednost izgradnje ovog objekta procjenjujemo na oko deset miliona KM, zaključio je doktor Hujdurović.

Tuzlarije


Predstavnici Vlade bili su vidno prijatno iznenađeni, kako opremom, tako i uslugom, te ukupnim kapacitetima kojima raspolaže Plava poliklinika.

Tuzlarije


- Zdravstveni sistem Tuzlanskog kantona je sigurno najbolji zdravstveni sistem u Bosni i Hercegovini. Tome sigurno doprinose i privatne zdravstvene ustanove. Kada sagledamo obim investicija i planove koje oni imaju, to nam daje za pravo da očekujemo dodatno poboljšanje našeg zdravstvenog sistema, kako u pogledu kvalitete, tako u i u pogledu obima pružanja zdravstvenih usluga, rekao je premijer Suljkanović, te menadžmentu Plave poliklinike čestitao na do sada realiziranim projektima i investicijama i zaželio mnogo uspjeha u realizaciji ambicioznih planova za dalji razvoj.

Tuzlarije


Osim premijera Suljkanovića, delegaciju Vlade danas su činili ministar finansija Miralem Nuhanović i ministar unutrašnjih poslova Husein Topčagić.

Priredio(la): Odjeljenje za informisanje Vlade TK