TUZLARIJE - BILTEN TK

17.09.2018.
Redovna sjednica Vlade TK
260.200 KM za povratnike

Vlada je danas dala saglasnost na Odluku Ministarstva za rad, socijalnu politiku i povratak o izboru korisnika grant sredstava za održiv povratak sa budžetske pozicije „Podrška povratku prognanih lica“. Za projekte održivog povratka na području Tuzlanskog kantona i osobama koje su imale status raseljenog lica na području Tuzlanskog kantona, a vratili su se u svoja prijeratna prebivališta u Budžetu Tuzlanskog kantona za 2018. godinu je planirano 260.200, 00 KM.



Tuzlarije

Na Javni poziv za prikupljanje prijava za odabir korisnika grant sredstava sa pozicije „Podrška povratku prognanih lica“ ukupno se prijavilo 184 aplikanata od čega je njih 101 imalo uredne prijave. Komisija za odabir korisnika je tih od 101 aplikanata sa urednim prijavama odabrala 74 korisnika grant sredstava od čega je dodijeljeno sedam krava, deset korisnika je dobilo po osamnaest ovaca, trideset motokultivatora, dva tovna juneta, devet raznih traktorskih priključaka, osam gospodarskih objekata, četiri alata, opreme za obrtničku djelatnost i četiri kompleta oprema za pčelarstvo.

Od ukupnog broja donacija dvadesetsedam je donacija povratnicima na područje Tuzlanskog kantona, a četrdesetsedam povratnicima po područje entiteta Republika Srpska.

Priredio(la): Odjeljenje za informisanje Vlade TK