TUZLARIJE - BILTEN TK

03.10.2018.
Otvorena obnovljena zgrada PS Gradačac

Tuzlarije


Jučer je u Gradačcu svečano otvorena renovirana zgrada PS Gradačac, u koju je Ministarstvo unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona uložilo oko 180.000 KM. Svečanosti je prisustvovala delegacija Vlade koju je predvodio premijer Tuzlanskog kantona Jakub Suljkanović.

Tuzlarije


Osim delegacije Vlade svečanom činu prisustvovali su i direktor Uprave policije MUP TK-a Dževad Korman, načelnik PU Gradačac, te brojni građani i mediji.

Tuzlarije


Premijer Suljkanović je ovom prilikom istakao da je opredjeljenje Vlade da podrži opremanje policije, čime se stvara sigurnosno okruženje koje privlači strane investitore. Obnavljanje zgrade PS Gradačac će doprinijeti boljim uslovima za rad policijskih službenika navedene Uprave, što će u konačnici imati sigurnije okruženje za građane Gradačca.

Tuzlarije


U ime domaćina prisutnima se obratio načelnik PU Gradačac Edin Karić koji je zahvalio Vladi i MUP-u TK-a na podršci u realizaciji ovako zančajnog projekta za građane Gradačca.

Tuzlarije


Prisutnima se obratio i ministar MUP-a TK-a Husein Topčagić koji je istakao da su MUP i Vlada Tuzlanskog kantona u protekle tri godine za opremanje Uprave policije izdvojilii više od 8 miliona maraka.

Priredio(la): Odjeljenje za informisanje Vlade TK