TUZLARIJE - BILTEN TK

03.10.2018.
Delegacija Vlade posjetila novootvorenu PU Srebrenik

Tuzlarije


Delegacija Vlade Tuzlanskog kantona, predvođena premijerom Jakubom Suljkanovićem posjetila je jučer novoformiranu Policijsku upravu Srebrenik.

Podsjećamo, nedavno je Vlada, s ciljem uspostave optimalne organizacije rada i efikasnije linija rukovođenja, a kako bi se omogućilo brže, profesionalnije i efkasnije izvršavanje poslova, dala saglasnost na izmjene i dopune Pravilnika o unutrašnjoj organizaciji MUP-a TK, čime je predviđeno da Banovići i Srebrenik, umjesto policijskih stanica dobiju policijske uprave.

Tuzlarije


- Transformacijom dosadašnjih policijskih stanica u policijske uprave, kao viši organizacioni stepen, građanima omogućavamo s jedne strane viši stepen sigurnosti, a s druge strane veći broj i znatno bolju uslugu kada je u pitanju ostvarivanje građanskih prava, rekao je premijer Jakub Suljkanović, ističući i otvaranje Općinskog suda u Srebreniku, kao jedan od veoma važnih projekata Vlade Tuzlanskog kantona, koji je realiziran na području ove Općine.

Kako je istaknuto tokom sastanka sa načelnikom Općine Srebrenik Nihadom Omerovićem, u toku su završne pripreme, nabavka namještaja i računarske opreme za potrebe ovog suda, a Visoko sudsko i tužilačko vijeće BiH vrši izbor sudija. S tim u vezi očekuje se da Sud sa radom počne do kraja ove godine.

Tuzlarije


Osim premijera Suljkanovića, delegaciju Vlade su još činili ministar unutrašnjih poslova Husein Topčagić, ministar obrazovanja i nauke Zlatan Muratović, ministar prostornog uređenja i zaštite okolice Admir Huskanović i ministar trgovine, turizma i saobraćaja Mirsad Gluhić.

Priredio(la): Odjeljenje za informisanje Vlade TK