TUZLARIJE - BILTEN TK

16.11.2018.
Obnovljen dio puta Dokanj – Jarići

Tuzlarije


Posjetom delegacije Vlade TK obnovljenoj dionici puta Dokanj – Jarići danas je obilježeno okončanje radova na rehabilitaciji ovog dijela regionalnog puta R – 459 Tuzla – Čelić.

Radi se o sanaciji i rehabilitaciji oko 2 km ovog putnog pravca, za što je Direkcija regionalnih cesta uložila 550.000 KM.

Tuzlarije


- Danas smo zvanično otvorili ovih rekonstruisanih i saniranih 2 kilometra, za što smo, kao Direkcija, investirali nešto više od pola miliona KM. Istovremeno na ovom putnom pravcu, nešto dalje prema Lovačkom domu, u toku su radovi na izgradnji novih 1, 5 km moderne saobraćajnice na ovom putnom pravcu. Za tih novih, 1, 5 km smo iz kreditnih sredstava izdvojili oko 1, 4 miliona KM, tako da možemo reći da je grad Tuzla ove godine povukao negdje oko 2, 5 miliona KM od Direkcije regionalnih cesta, rekao je direktor Direkcije Agan Delibajrić.

Tuzlarije


- Ovim projektima kvalitetnom putnom infrastrukturom nastojimo kvalitetnom, modernom saobraćajnicom direktno povezati Tuzlu i Čelić. Uz izgradnju novih kilometara moderne saobraćajnice, istovremeno, evo kako vidite, radimo i na održavanju i sanaciji puta koji je oštećen tokom godina korištenja. Ova dionica i ovaj putni pravac imaju veliki značaj, posebno u narednom periodu, kada će, zbog najavljenih radova na sanaciji Tunela u Ormanici, ovaj putni pravac biti najbrža konekcija Tuzle sa Brčkim, Orašjem i dalje izlaskom u Europsku uniju, rekao je ovom prilikom ministar trgovine, turizma i saobraćaja Mirsad Gluhić.

Uz ministra Gluhića i direktora Delibajrića, današnjem događaju prisustvovali su i ministrica kulture i sporta Slavena Vojinović, ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Mufid Klinčević i ministar prostornog uređenja i zaštite okolice Admir Huskić.

Priredio(la): Odjeljenje za informisanje Vlade TK