TUZLARIJE - BILTEN TK

15.12.2008.
Ostale Odluke Vlade TK donesene na 69. redovnoj sjednici


Vlada Tuzlanskog kantona donijela je dvije odluke o usmjeravanju neplanirane donacije u Budžet Tuzlanskog kantona za 2008. godinu.
Odobreno je usmjeravanje u Budžet Tuzlanskog kantona 24 481, 89 KM koje je za sanaciju dotrajalih podova JU OŠ „Lukavac Grad“ Lukavac dodijelilo Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa Republike Hrvatske.

Odobreno je usmjeravanje u Budžet Tuzlanskog kantona 5 000, 00 KM koje je za nabavku kompjuterske opreme JU OŠ „Novi Grad“ Tuzla dodijelio DD BH Telecom Srajevo.
Odobreno je usmjeravanje u Budžet Tuzlanskog kantona 3 000, 00 KM koje je za nabavku školske lektire u JU OŠ „Lukavac Mjesto“ Lukavac dodijelilo Federalno ministarstvo obrazovanja i nauke.
Odobreno je usmjeravanje u Budžet Tuzlanskog kantona 600, 00 KM koje je za Projekat „Pristup za djecu sa posebnim potrebama“ JU OŠ „Puračić“ Lukavac dodijelila Općina Lukavac.

Vlada Tuzlanskog kantona donijela je Odluku o popisu sredstava i izvoru sredstava kod svih budžetskih korisnika sa stanjem na dan 31.12.2008. godine. Za realizaciju ove Odluke zaduženi su svi budžetski korisnici. Vlada je donijela i Odluku o fomiranju Glavne centralne popisne komisije sredstava i izvora sredstava Budžeta Tuzlanskog kantona. Komisija će izvršiti popis sa stanjem na 31.12.2008. godine i Vladi Tuzlanskog kantona podnijeti Elaborat o popisu najkasnije do 25.2.2009. godine.

Vlada Tuzlanskog kantona je donijela Odluku o raspisivanju Javnog konkursa za imenovanje direktora Kantonalnog zavoda za pružanje pravne pomoći. Osnivanje ovog Zavoda kao samostalne upravne organizacije predviđeno je Zakonom o izmjenama i dopunama Zakona o ministarstvima i drugim organima uprave Tuzlanskog kantona.

Današnjom Odlukom Vlada je imenovala i Komisiju za provođenje Javnog konkursa, koji će biti raspisan putem Agencije za državnu službu Federacije BiH.

Vlada Tuzlanskog kantona donijela je Odluku o davanju saglasnosti Kantonalnoj upravi za inspekcijske poslove za prijem kantonalnog inspektora socijalne zaštite, zaštite civilnih žrtava rata i zaštite porodice sa djecom.
Općinskom sudu u Gračanici data je saglasnost za prijem u radni odnos jednog državnog službenika i dva namještenika.
Vlada Tuzlanskog kantona prihvatila je Informaciju Ministarstva unutrašnjih poslova o izdavanju ličnih dokumenata, CIPS projekta. U Informaciji su prezentirane aktivnosti koje su poduzimane s ciljem da se od 1.1.2009. godine poslovi izdavanja ličnih dokumenata organizuju i obavljaju u okviru organizacionih jedinica Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona, umjesto u Poštama.
Nažalost, ova nastojanja nisu uspjela, odnosno nadležni državni organi nisu dali saglasnost za to i prema zaključcima Vijeća ministara BiH nadležni kantonalni organi obavezani su da se ovi poslovi nastave raditi na lokacijama koje su odobrene 2003. godine.
Kako je do kraja godine potrebno sa predstavnicima Pošte dogovoriti uslove zakupa i zaključiti ugovore koji bi se primjenjivali od 1.1.2009. godine Vlada Tuzlanskog kantona donijela je Zaključak kojim je ovlašten Ministar unutrašnjih poslova da obavi pregovore u vezi sa utvrđivanjem cijene i drugih uslova iz ugovora i da potpiše ugovore o zakupu sa Poštom.

Odjeljenje za informisanje
Vlade Tuzlanskog kantona

Priredio(la): S.M.