TUZLARIJE - BILTEN TK

12.02.2019.
Sporazum o obrazovnoj i stručnoj saradnji
Prilika za efikasnu saradnju


Kao faktor saradnje od obostranog interesa potpisan je danas Sporazum o obrazovnoj i stručnoj saradnji između Ministarstva privrede Tuzlanskog kantona i Visoke škole CMS – Centar za multidisciplinarne studije u Tuzli.

Tuzlarije


Prema riječima ministra privrede TK Osmana Puškara resorno ministarstvo će na ovaj način u okviru jačanja javno-privatnog partnerstva iskoristiti znanje i pamet mladih ljudi ove naučno-obrazovne institucije dok će CMS dobiti priliku uspostavljanja i proširivanja poslovnih kontakata i provođenje u realnom sektoru onoga što su studenti naučili u školi.
Potpisujući sporazum direktor CMS-a doc. dr. Esad Mušanović kazao je da su oni već načinili iskorak u realni sektor i ostvarili naučnu i stručnu saradnju koja je konkretizovana kroz određene projekte.

„Mi nudimo svoju saradnju na izradi projekata u energetskom sektoru, saobraćaju, razvoju kantona, kao i elaborate zaštite na radu i zaštite od požara“, rekao je direktor Mušanović, naglašavajući da je sposobnost prilagođavanja tržištu velika vrlina njihove visokoškolske ustanove.

Bila je ovo prilika da se još jednom naglasi važnost politike srednjeg i visokog obrazovanja, odnosno obrazovanja kadrova za tržište na za biroe za zapošljavanje.

Priredio(la): Odjeljenje za informisanje Vlade TK