TUZLARIJE - BILTEN TK

17.12.2008.
Vlada TK
Sufinansiranje projekata iz oblasti zdravstva


U Ministarstvu zdravstva Tuzlanskog kantona danas su uručene odluke o dodjeli sredstava za sufinansiranje projekata iz oblasti zdravstva.



Ministarstvo zdravstva i Vlada Tuzlanskog kantona su iz Budžeta Tuzlanskog kantona za 2008. godinu izdvojili 89.000 KM za podršku neprofitnim organizacijama i projektima iz oblasti zdravstva. Od ukupno 37 organizacija koje su se prijavile na Javni poziv, sredstva su dobile 23 organizacije koje su ispunjavale uslove navedene u Pozivu.

„Na ovaj način Ministarstvo zdravstva i Vlada Tuzlanskog kantona nastoji, koliko je to u našoj moći, pomoći organizacijama i projektima koji za cilj imaju promoviranje zdravlja i unaprijeđenje zdravstvenog odgoja stanovništva, aktivnosti vezane za rano otkrivanje uzroka oboljenja, aktivnosti u vezi sa dobrovoljnim prikupljanjem rezervi krvi i krvnih elemenata, prevenciju i suzbijanje bolesti, kao i rehabilitaciju tjelesno i duševno oštećenih i povrijeđenih osoba“ istakao je Asim Musić, Ministar zdravstva Tuzlanskog kantona.



Odjeljenje za informisanje
Vlade Tuzlanskog kantona

Priredio(la): S.M.