TUZLARIJE - BILTEN TK

27.06.2019.
Univerzitet u Tuzli svečano promovisao 546 diplomanata i magistara

Tuzlarije


Univerzitet u Tuzli danas je svečano promovirao 453 diplomanta i 93 magistra. Dodjelom diploma i tradicionalnim bacanjem kapa u zrak akademska zajednica u Bosni i Hercegovini je postala bogatija za ukupno 546 visokoobrazovanih osoba.

Ceremonija je održana u Univerzitetskoj dvorani u Tuzli, u prisustvu roditelja i prijatelja magistara i diplomanata, rektorice Univerziteta, dekana, nastavnika i saradnika, a promociji je prisustvovao i premijer Tuzlanskog kantona Jakub Suljkanović.

Rečeno je da je ovo je izuzetno značajan događaj za Univerzitet u Tuzli i cjelokupnu društvenu zajednicu, te je istaknuta nada i očekivanje da će promovisani diplomanti i magistri što prije naći zaposlenje i nastaviti svoje obrazovanje, na fakultetima i akademiji Univerziteta u Tuzli.

Tuzlarije


- Čast je biti danas ovdje, jer ovoliko mladih i obrazovanih ljudi okupljenih na jednom mjestu koji okončavaju svoje dugogodišnje školovanje čini ovaj trenutak posebno svečanim. Pozivam vas da svoja znanja i vještine, stečene na Univerzitetu u Tuzli, stavite u funkciju progresa i življenja temeljnih humanističkih načela. Ostanite svjesni činjenice da ste svoje znanje i zvanje stekli upornim radom, trudom, odricanjem, neprospavanim noćima i stalnim stjecanjem novih znanja, vještina i kompetencija. Čuvajte te vrijednosti, čuvajte dignitet vaših profesija, zaključio je premijer Suljkanović.

Rektorica Univerziteta u Tuzli Nermina Hadžigrahić danas je istakla da promovisani diplomanti i magistri trebaju biti ponosni na svoj uspjeh koji su postigli. Nastavnici i saradnici ovog univerziteta, navela je rektorica, trudili su se na najbolji način studente pripremiti za sljedeće faze života.

Tuzlarije


- Govoriti o obrazovanju i kompetencijama koje se steknu na Univerzitetu u Tuzli nije teško, ali podvig koji ste ostvarili da biste ovo postigli nije bio lagan, za vas, ali ni vaše roditelje. Pružili smo vam ambijent za učenje, bili ste u akademskom okruženju, stjecali ste znanja, razmjenjivali ideje i kreirali prijateljstva. Vjerujem da ćete se sjećati vremena koje ste proveli s kolegama i nama te da ćete ostati i dalje dio Univerziteta u Tuzli, rekla je Hadžigrahić u svom obraćanju prisutnima.

Priredio(la): Odjeljenje za informisanje Vlade TK