TUZLARIJE - BILTEN TK

18.01.2008.
U Tuzlanskom kantonu uskoro turistička signalizacija
Tuzlanski kanton će do početka ljetne turističke sezone dobiti novu turističku signalizaciju.
Turistička zajednica TK-a raspisala je konkurs za odabir najpovoljnijeg ponuđača za izradu strateške studije. U prvoj fazi realizacija ovog projekta planirana je evaluacija prospekata signalizacije, u drugoj javna rasprava u općinama, a zatim slijedi usvajanje završnog dokumenta na organima Turističke zajednice kojim će biti definirani svi neophodni aspekti za okončanje realizacije ovog strateškog projekta.

Na kraju slijedi završna faza – instaliranje turističke signalizacije. Sredstva za ovaj projekt je osigurala Vlada Federacije BiH, a cilj je da se do početka ljetne turističke sezone okonča projekt u svim njegovim fazama.

"Turistička signalizacija na području TK-a će biti jedinstvena kako po izgledu, tako i po funkciji i na taj način želimo u jeku ovogodišnje turističke sezone olakšati posjetiteljima ovoga područja da jednostavno dođu na svoje odredište za odmor, ali i da ih usmjerimo na sve turističke destinacije. U suradnji sa nadležnim općinskim organima i institucijama precizno ćemo odrediti svaku potencijalnu turističku destinaciju koja bi mogla biti zanimljiva turistima i posebnom signalizacijom ih usmjeriti u tom pravcu", izjavio je Almazaga Ćatović, direktor Turističke zajednice TK-a.

Posebna turistička signalizacija je zamišljena tako da, osim klasičnog usmjeravanja posjetitelja značajnim kulturno-povijesnim spomenicima i vrijednim turističkim kapacitetima, ima poseban stimulativni faktor, tako da će biti na raspolaganju turistima detaljne upute, precizne mape sa označenim svim važnijim destinacijama na području TK-a.
24sata.info

Priredio(la): S.M.