TUZLARIJE - BILTEN TK

21.08.2019.
Ostale odluke Vlade TK donesene na redovnoj 3. sjednici

Tuzlarije


Vlada je na jučer održanoj redovnoj sjednici, u cilju realizacije Programa kapitalnih izdataka za korisnike budžetskih sredstava, odobrila 2.500 KM JU Zavod za zaštitu i korištenje kulturno-historijskog i prirodnog naslijeđa Tuzlanskog kantona za nabavku kompjuterske i druge opreme, te 730 KM Komisiji za koncesije Tuzlanskog kantona na ime nabavke multifunkcionalnog uređaja (printer/skener/fax) i kancelarijskog ormara za dokumentaciju.

Vlada je takođe odobrila usmjeravanje dijela transfera za posebne namjene u Budžet Tuzlanskog kantona za 2019. godinu. U svrhu nabavke besplatnih udžbenika za učenike dugih razreda devetogodišnjeg osnovnog obrazovanja, prvenstveno za one koji su u stanju socijalne potrebe Federalno ministarstvo obrazovanja i nauke je Ministarstvu obrazovanja i nauke Tuzlanskog kantona dodijelilo 6.450 KM.

Vlada je odobrila i usmjeravanje 2.500 KM koje je za realizaciju projekta „Stručno usavršavanje bibliotekara“, za JU Narodna i univerzitetska biblioteka „Derviš Sušić“ Tuzla, dodijelila Fondacija za bibliotečku djelatnost Sarajevo.

Donesena je i Odluka o izmjeni i dopuni Odluke o određivanju manifestacija od interesa za Tuzlanski kanton za 2019. godinu. Ovim izmjenama u manifestacije od interesa za Tuzlanski kanton uvrštena je i manifestacija „Dani Velike Gospe“ u Breškama, koja je održana od 12. do 15. augusta.

Vlada je dala saglasnosti na dopune Statuta i izmjene Pravilnika o radu Javne ustanove Služba za zapošljavanje Tuzlanskog kantona Tuzla.

Priredio(la): Odjeljenje za informisanje Vlade TK