TUZLARIJE - BILTEN TK

27.08.2019.
Vlada TK utvrdila kriterije za sufinansiranje prijevoza učenika

Tuzlarije


Vlada je danas utvrdila kriterije za sufinansiranje troškova linijskog i vanlinijskog prijevoza učenika osnovnih škola Tuzlanskog kantona za period septembar - decembar školske 2019/2020. godine.

Podsjećamo Vlada sufinansira 50% mjesečne karte u linijskom prijevozu, odnosno 50% iznosa utvrđenog pismenim ugovorom između prijevoznika i korisnika usluga prijevoza u vanlinijskom prijevozu.

Pravo na sufinansiranje prijevoza imaju učenici koji stanuju na udaljenosti većoj od dva kilometra od najbliže škole, a nisu obuhvaćeni subvencijama po drugim propisima i općim aktima, te učenici sa prebivalištem na području Tuzlanskog kantona na udaljenosti većoj od dva kilometra od najbliže škole, koju pohađaju, kao najbližu, osnovnu školu na području drugog kantona.

Bitno je istaknuti da se vanlinijski prijevoz učenika može organizirati u slučaju nepostojanja redovnog linijskog prijevoza, a iznos ukupne ugovorene mjesečne karte ne može biti veći od iznosa mjesečne karte koju najpovoljniji prijevoznik obračunava za iste relacije i istu kategoriju korisnika usluga (učenici).

Priredio(la): Odjeljenje za informisanje Vlade TK