TUZLARIJE - BILTEN TK

10.08.2017.
Nakon raskida ugovora u koncesiji:
Muška voda pred stečajem
Općinski sud u Tuzli pokrenuo je prethodni postupak radi utvrđivanja uslova za otvaranje stečajnog postupka nad imovinom privrednog društva "MUŠKA VODA" d.o.o. za proizvodnju izvorske vode Kladanj.
Tuzlarije

Za privremenog stečajnog upravnika imenovan je Besim Hamidović.
Privremeni stečajni upravnik će izvršiti uvid u poslovne knjige i dokumentaciju dužnika, te utvrditi da li postoji razlog za otvaranje stečajnog postupka.

Privremeni stečajni upravnik dužan je podnijeti pisani izvještaj sudu u roku od 30 dana od dana donošenja rješenja u kome će ga izvijestiti o preduzetim radnjama i iznijeti svoje stručno mišljenje o tome da li postoje razlozi za otvaranje stečaja, odnosno da li postoje bilo kakvi izgledi za nastavak daljeg poslovanja društva.

Pokretanje prethodnog postupka za utvrđivanje uslova za stečaj u društvu Muška voda uslijedilo je nakon što je Vlada TK prije mjesec dala saglasnost za pokretanje sudskog postupka za raskid ugovora o koncesiji dodijeljenoj ovom društvu i naplatu duga. Naime, Vlada zbog više razloga, među kojima i neizmirenog duga od 50.500, 00 KM, smatra da su se stekli uslovi za raskid Ugovora o koncesiji i naplatu neizmirenog duga.

Društvo Muška voda dobilo je koncesiju za legendarnu vodu koja je flaširana u bivšoj Jugoslaviji i plasirana na tržišta 50 zemalja.
Planovi društva Muška voda, čiji u osnivači domaći privrednici u saradnji sa Eike Berger, bili su izgradnja pogona i proizvodnja halal certificirane vode.
Rezultati geoloških istraživanja pokazali su da su procijenjene rezerve izvora Muška voda 17 miliona litara godišnje.


Komorski informator/indikator.ba