TUZLARIJE - BILTEN TK

27.02.2018.
Vlada TK - kadrovska pitanja:
Dževad Korman izabran za novog policijskog komesara MUP-a TK

U okviru kadrovskih pitanja Vlada TK je na danas održanoj 2. sjednici imenovala Dževada Kormana na poziciju policijskog komesara u Upravi policije Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona, na period od 4 godine.

TuzlarijeDževad Korman (Foto: MUP TK)


U skladu sa Zakonom o unutrašnjim poslovima TK, konkurs za izbor komesara raspisan je 15. januara, proceduru izbora policijskog komesara proveo je Nezavisni odbor. Na konkurs su se prijavila tri kandidata: Fadil Šljivić, Safet Ibrahimović i Dževad Korman.

Nakon provedene procedure Nezavisni odbor je ministru unutrašnjih poslova TK, Huseinu Topčagiću, dostavio rang listu sa dva kandidata, Fadilom Šljivićem i Dževadom Kormanom.

Ministar unutrašnjih poslova TK predložio je kantonalnoj Vladi da za novog policijskog komesara u Upravi policije MUP-a TK bude imenovan Dževad Korman, a Vlada TK je prijedlog jednoglasno prihvatila.

Također, Vlada je donijela rješenja o privremenom imenovanju predsjednika i članova Upravnog odbora JU Odgojni centar Tuzlanskog kantona, Upravnog odbora JU Zavod za zaštitu i korištenje kulturno – historijskog i prirodnog naslijeđa Tuzlanskog kantona, Upravnog odbora JU Arhiv Tuzlanskog kantona i Upravnog odbora Opće bolnice "Dr. Mustafa Beganović" Gračanica.