TUZLARIJE - BILTEN TK

14.08.2018.
Redovna sjednica Vlade TK
Kadrovska pitanja o ostale odluke Vlade TK
U okviru kadrovskih pitanja Vlada je donijela rješenje kojim Romanu Halilović razrješava funkcije predsjednika Školskog odbora JU Centar za obrazovanje i vaspitanje i rehabilitaciju slušanja i govora Tuzla te Rješenje kojim je imanovala Adnana Harbića za predsjednika Školskog odbora JU Centar za obrazovanje i vaspitanje i rehabilitaciju slušanja i govora Tuzla na period najduže do 90 dana.
Tuzlarije

Vlada je također Fuada Mehića razriješila funkcije predsjednika Školskog odbora JU Osnovna škola „Novi Grad“ Tuzla i imenovala Amelu Kukuruzović za predsjednika Školskog odbora JU OŠ „Novi Grad“ Tuzla na period najduže do 90 dana.
Vlada je razriješila Indiru Okić funkcije predsjednika Školskog odbora JU Osnovna škola „Višća“ Višća, Živinice i na to mjesto postavila Halida Brčaninovića na period najduže do 90 dana

Vlada je donijela Zaključak kojim prihvata Mišljenje Ministarstva za kulturu, sport i mlade u vezi sa zahtjevom za autentično tumačenje člana 5. Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o preuzimanju prava i obaveza osnivača prema Zavodu za zaštitu i korištenje kulturno - historijskog i prirodnog naslijeđa Tuzla.

Vlada je dala saglasnost na Pravilnik o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji radnih mjesta Javne ustanove Muzej istočne Bosne Tuzla.

Vlada je dala saglasnost Ministarstvu privrede za prijem dva državna službenika i jednog namještenika u radni odnos na neodređeno vrijeme i to višeg stručnog saradnika za pravne poslove i javne investicije, stručnog saradnika za pravnu podršku razvoju MSP sektora i obrta i višeg referenta za ekonomsko - finansijske poslove.

Vlada TK donijela je Odluku kojom daje saglasnost Općinskom sudu u Živinicama za prijem dva državna službenika i jednog namještenika u radni odnos na neodređeno vrijeme i to stručnog saradnika za računovodstveno-finansijske poslove, stručnog saradnika za administrativno-organizacijske i opće poslove i višeg referenta za operativno tehničke poslove (daktilografa).

Vlada Tuzlanskog kantona donijela je Odluku kojom utvrđuje raspodjelu neraspoređenog iznosa sredstava utvrđenih u Budžetu Tuzlanskog kantona za 2018. godinu "Podrška nižim nivoima vlasti - Grad i opšine" u iznosu 1.000.000, 00 KM, na ime finansijske pomoći budžetima nerazvijenih jedinica lokalne samouprave na području Tuzlanskog kantona i to Općini Kladanj u iznos od 52.000, 00 KM i Općini Sapna 48.000, 00 KM.


Priredio(la): Odjeljene za informisanje Vlade TK