TUZLARIJE - BILTEN TK

22.12.2008.
Danas održana 40. vanredna sjednica Vlade TK
˝Aidi˝ odobreno 137 000 KM


Danas je održana 40. vanredna sjednica Vlade Tuzlanskog kantona. Data je saglasnost na Odluku Ministarstva finansija o izmjeni i dopuni Odluke o odobravanju sredstava u operativnom planu Budžeta Tuzlanskog kantona za mjesec novembar i decembar 2008. godine.



Izmijenjenim Operativnim planom na budžetskoj poziciji „Intervencije javnim i privrednim društvima“ obezbijeđeno je 70 000, 00 KM. Za isti iznos smanjena su sredstva planirana u Operativnom planu za mjesec decembar na poziciji „Doprinos poslodavca“.

U skladu sa Odlukom o izmjeni i dopuni Odluke o odobravanju sredstava u operativnom planu Budžeta Tuzlanskog kantona za novembar i decembar 2008. godine Vlada Tuzlanskog kantona danas je dala saglasnost na Odluku Ministarstva industrije, energetike i rudarstva kojom je privrednom društvu DD „Aida“ Tuzla odobreno 137.000, 00 KM. Sredstva su odobrena kao pomoć za postizanje ekonomske samoodrživosti odnosno za namirenje dijela troškova nastalih u vrijeme prekida procesa proizvodnje u međusezoni u ovom privrednom društvu.

Odjeljenje za informisanje
Vlade Tuzlanskog kantona

Priredio(la): S.M.