TUZLARIJE - BILTEN TK

20.11.2019.
Pripreme za obilježavanje Dana državnosti BiH

U okviru priprema za obilježavanje Dana državnosti Bosne i Hercegovine predstavnici Saveza antifašista i boraca narodnooslobodilačkog rata Tuzlanskog kantona (SABNOR TK) posjetili su danas premijera Tuzlanskog kantona Denijala Tulumovića.

Tuzlarije


Svečana akademija, kao centralna manifestacija obilježavanja koje priprema ovo udruženje, bit će održana 25. novembra u Gradačcu.

Kako je istakao predsjednik SABNOR-a TK Zlatko Dukić „obilježavanje je ove godine predviđeno da se održi u Gradačcu kako bi smo i na taj način pokazali da tekovine antifašističke borbe nisu ničija privatna svojina, nego pripadaju svim građanima“.

Premijer Tulumović podržao je aktivnosti koje Udruženje vodi na jačanju državnosti Bosne i Hercegovine, akcentirajući da su Dan državnosti BiH i Dan nezavisnosti BiH dva najznačajnija državna praznika, te i da njihovo obilježavanje mora biti dostojno njihovog značaja.

„Antifašistička borba je civilizacijska vrijednost. Antifašizam nije samo partizanska svojina, nego univerzalna vrijednost i svojina svih građana Bosne i Hercegovine“ rekao je premijer Tulumović, istaknuvši da će Vlada sigurno i uvijek stojati iza ovakvih manifestacija.

Osim premijera Tulumovića i predsjednika Udruženja Dukića, sastanku je danas prisustvovao i ministar za boračka pitanja TK Amir Kulaglić, te članovi SABNOR-a Anto Divković, Hazim Šadić i Šemso Muminović.

Priredio(la): Odjeljenje za informisanje Vlade TK