TUZLARIJE - BILTEN TK

25.12.2008.
Vlada TK
U trajno vlasništvo stanove dobilo deset porodica ratnih vojnih invalida i porodica šehida i branitelja


U zgradi Vlade Tuzlanskog kantona danas je upriličena svečana dodjela stanova u trajno vlasništvo ratnim vojnim invalidima i porodicama šehida i poginulih boraca Bosne i Hercegovine, sa područja Tuzanskog kantona.

Stanovi su izgrađeni i dodijeljeni još 1999. godine a sve do sada nije postojao zakonski okvir da se stanovi dodijele u trajno vlasništvo. Izmjenama Zakona o dopunskim pravima boraca, koje su donesene 2007. godine, Skupština Tuzlanskog kantona stvorila je zakonske uslove za dodjelu stanova te su danas premijer Tuzlanskog kantona Enes Mujić i ministar za boračka pitanja Bahrija Mehurić uručili Odluke o dodjeli stanova za deset ratnih vojnih invalida i porodica šehida i branitelja.



Današnjem uručenju prisustvovao je i Fahrudin Hasanović, predsjednik Saveza RVI TK i tom prilikom izrazio zadovoljstvo zbrinjavanjem deset porodica koje su po utvrđenom pravilniku prve dobile stanove u trajno vlasništvo. Ostalo je jos 48 porodica koje imaju rješenje za privremeno korištenje te su svi prisutni izrazili nadu da će ubrzo i ostali dobiti stanove u trajno vlasništvo.

U ime svih deset porodica, 100% ratni vojni invalid Ramiz Baručić zahvalio se Vladi TK.



Na kraju današnjeg prijema na inicijativu predsjednika Saveza RVI TK Fahrudina Hasanovića proučena je fatiha za njihovog saborca dr. Nedreta Mujkanovića koji je svoju hrabrost iskazao u okruženju Srebrenice.


S.M.