TUZLARIJE - BILTEN TK

03.12.2019.
Saglasnosti Vlade TK za prijem novih uposlenika

Tuzlarije


Vlada je danas dala saglasnost JU Univerzitet u Tuzli za prijem šest saradnika u saradničko zvanje asistent za uže naučne oblasti na Fakultetu elektrotehnike u radni odnos na neodređeno radno vrijeme: i to dva asistenta za naučnu oblast "Telekomunikacije", te po jedan asistent za naučne oblasti "Automatika i robotika", "Elektroenergetske mreže i sistemi", "Elektrotehnika i sistemi konverzije energije" i "Računarstvo i informatika".

Vlada je dala saglasnost i Javnoj zdravstvenoj ustanovi Univerzitetski Klinički Centar Tuzla za prijem ukupno 62 uposlenika u radni odnos putem javnog oglašavanja. Od ovog broja po 5 se odnosi na doktore medicine - specijaliste koji će biti primljeni na neodređeno vrijeme i doktore medicine, na određeno vrijeme do godinu dana. Na neodređeno vrijeme će biti primljeni i dva diplomirana inženjera medicinske radiologije, 30 medicinskih sestara-tehničara sa srednjom stručnom spremom i 20 nekvalifikovanih nemedicinskih ranika.

Također, data je saglasnost Ministarstvu obrazovanja i nauke Tuzlanskog kantona za popunjavanje upražnjenih radnih mjesta državnih službenika i namještenika na neodređeno vrijeme, i to po jednog stručnog saradnika za predškolsko i osnovno obrazovanje i stručnog saradnika za finansijsko-materijalno poslovanje i poslove analize i kontrole, te tri viša referenta za administrativne poslove za rad na ispitnom mjestu.

Ministarstvu unutrašnjih poslova je dana saglasnost za prijem tri državna službenika i 6 namještenika. Pozicije državnih službenika su stručni saradnik za zaštitu tajnih podataka, stručni saradnik za zaštitu ličnih podataka i stručni savjetnik za upravo rješavanje u prvom stepenu, dok su pozicije namještenika viši referent za provođenje propisa o bezbjednosti saobraćaja na putevima - Odsjek za administraciju Lukavac, viši referent za provođenje propisa o prebivalištu i boravištu, ličnoj karti i JMBG - Odsjek za administraciju Lukavac, viši referent za provođenje propisa o prebivalištu i boravištu, ličnoj karti i JMBG - Odsjek za administraciju Živinice, viši referent - VKV automehaničar, te dva pomoćna radnika-higijeničara.

U okviru kadrovskih pitanja Vlada je danas privremeno imenovala Upravni odbor Javne ustanove Služba za zapošljavanje Tuzlanskog kantona. Također, razriješeni su i privremeno imenovani novi predsjednici školskih odbora JU Osnovna škola "Mehmed - beg Kapetanović Ljubušak” Srnice Donje, Gradačac i JU Mješovita srednja škola Kalesija. Vlada je dala i prethodnu saglasnost za imenovanje Nataše Perić na poziciju vršioca dužnosti direktora Javne ustanove Muzej istočne Bosne Tuzla, te privremeno imenovala Upravni odbor Javne ustanove Bosanski kulturni centar Tuzlanskog kantona.

Vlada je danas Prigovor Ibrahima Sarajlića, uložen na Rješenje Vlade Tuzlanskog kantona o razrješenju direktora Kantonalne uprave civilne zaštite Tuzlanskog kantona odbila kao neosnovan.

Priredio(la): Odjeljenje za informisanje Vlade TK