TUZLARIJE - BILTEN TK

25.02.2020.
Traži se kontrola provođenja plana rada Aerodroma

Vlada je danas prihvatila informaciju Ministarstva trgovine, turizma i saobraćaja o postupanju po Zaključku Vlade Tuzlanskog kantona, a u vezi preispitivanja odgovornosti članova Nadzornog odbora u JP "Međunarodni aerodrom Tuzla" d.o.o. zbog nesprovođenja pravosnažnih sudskih presuda.

Tuzlarije
Foto: wikimedia.org


Shodno prihvaćenoj Informaciji Ministarstvo finansija Tuzlanskog kantona je zaduženo da naloži Budžetskoj inspekciji da izvrši kontrolu provođenja plana rada JP "Međunarodni aerodrom Tuzla" za 2018. i 2019. godinu godinu, sa posebnim naglaskom provođenje svih pravosnažnih sudskih presuda od strane JP "Međunarodni aerodrom Tuzla", zakonitost izbora izvođača radova na projektu dogradnje i rekonstrukcije putničkog terminala JP "Međunarodni aerodrom Tuzla", potpisanih ugovara sa izvođačima radova na projektu dogradnje i rekonstrukcije putničkog terminala JP "Međunarodni aerodrom Tuzla", sa posebnim akcentom na planirane rokove, kašnjenja u realizaciji u odnosu na planirane rokove, te poduzete mjere u skladu sa potpisanim ugovorima (ugovorne kazne i slično).

Od menadžmenta i organa upravljanja Aerodroma je zatraženo da sagledaju stanje postojanja elemenata krivične odgovornosti ranijeg menadžmenta i članova Nadzornog odbora JP "Međunarodni aerodrom Tuzla" zbog ne izvršavanja pravosnažnih sudskih odluka, te ukoliko procijene da takvih elemenata ima o istome blagovremeno informišu i na odgovarajući način uključe nadležne istražne organe.

Priredio(la): Odjeljenje za informisanje Vlade TK