TUZLARIJE - BILTEN TK

19.03.2020.
Kadrovska pitanja:
Admir Čavalić imenovan za direktora Kantonalne agencije za privatizaciju

U okviru kadrovskih pitanja Vlada je danas dala prethodnu saglasnost na Odluku Upravnog odbora Kantonalne agencije za privatizaciju Tuzla, za imenovanje Admira Čavalića za direktora Kantonalne agencije za privatizaciju Tuzla na period od četiri godine.
Tuzlarije


Također, imenovan je Upravni odbor Javne ustanove Veterinarski zavod Tuzlanskog kantona u Tuzli, na period od četiri godine, te date saglasnosi na Odluku privremenog Upravnog Odbora Javne ustanove Veterinarski zavod Tuzlanskog kantona Tuzla o razrješenju Ive Lamešić dužnosti vršioca dužnosti direktora Javne ustanove Veterinarski zavod Tuzlanskog kantona Tuzla i imenovanju Mehmeda Alića za direktora Javne ustanove Veterinarski zavod Tuzlanskog kantona Tuzla na period od četiri godine.

Također Vlada je zbog isteka mandata prethodno imenovanim vršiocima dužnosti, dala prethodnu saglasnost na Odluku Nadzornog odbora o prijedlogu za imenovanje vršioca dužnosti Uprave JP Radio televizija Tuzlanskog kantona d.o.o. Tuzla, do okončanja konkursne procedure, a najduže na period do šest mjeseci i to: Kasim Softić, vršilac dužnosti direktora, Hasan Jahić, vršilac dužnosti izvršnog direktora za razvoj i Admira Bakić, vršilac dužnosti izvršnog direktora za program.

Na kraju Vlada je donijela i rješenja o imenovanju privremenih školskih odbora u osnovnim školama na području našeg kantona.

Priredio(la): Odjeljenje za informisanje Vlade TK