TUZLARIJE - BILTEN TK

27.03.2020.
Na 37. redovnoj sjednici Vlade TK:
Prihvaćen tekst Sporazuma o produženju važenja Kolektivnog ugovora za državne službenike i namještenike

Tuzlarije


Vlada je danas prihvatila tekst Sporazuma o produženju važenja Kolektivnog ugovora za državne službenike i namještenike u organima uprave i sudske vlasti Tuzlanskog kantona.

Ovaj sporazum će biti potpisan između Vlade Tuzlanskog kantona i Samostalnog sindikata državnih službenika i namještenika u organima državne službe, sudskoj vlasti i javnim ustanovama u Federaciji Bosne i Hercegovine.
Produženje važenja Kolektivnog ugovora važit će i za gradove i općine na području Tuzlanskog kantona ukoliko daju pozitivno mišljenje na njega.

Vlada je danas ovlastila premijera Tuzlanskog kantona da u ime Vlade potpiše predmetni sporazum.

Također Vlada je prihvatila tekst Aneksa IV Kolektivnog ugovora za državne službenike i namještenike u organima uprave i sudske vlasti u Tuzlanskom kantonu, s tim da će, nakon što prestane stanje nesreće uzrokovane pojavom koronavirusa (COVID-19) na području Federacije Bosne i Hercegovine i opasnosti od sirenja zarazne bolesti na području Tuzlanskog kantona, Vlada Tuzlanskog kantona i Samostalni sindikat državnih službenika i namještenika u organima državne službe, sudskoj vlasti i javnim ustanovama u Federaciji Bosne i Hercegovine, nastavit socijalni dijalog i pregovore.

Priredio(la): Odjeljenje za informisanje Vlade TK