TUZLARIJE - BILTEN TK

09.01.2009.
Premijer Mujić predsjednik OO 10. turnira u karateu ˝TK - Open˝


Premijer Tuzlanskog kantona Enes Mujić susreo se danas sa direktorom Kluba borilačkih sportova „Tuzla-Sinbra“ Tuzla gospodinom Fikretom Selmanom.

Razgovarano je o pripremama za organizaciju jubilarnog 10. Otvorenog prvenstva Tuzlanskog kantona u karateu „TK-Open“ čiji je pokrovitelj tradicionalno Vlada Tuzlanskog kantona.

Gospodin Selman je upoznao premijera Mujića da će ove godine na Turnir doći takmičari iz 15 zemalja. Očekuje se da će i broj zemalja učesnica i takmičara nadmašiti prošlogodišnji turnir kada je iz 11 zemalja došlo 1625 karatista.

Premijer Mujić je prihvatio da bude predsjednik Organizacionog odbora 10. TK Open turnira u karateu i izrazio punu podršku organizaciji ovog sportskog događaja.

„Vjerujem da će svi nivoi vlasti ali i brojni sponzori prepoznati važnost i potrebu da se podrži ovaj sportski događaj, kako zbog njegovog ugleda na domaćoj i međunarodnoj sceni, tako i zbog činjenice da je organizator ovog Turnira najtrofejniji sportski kolektiv u BiH“ istakao je premijer Mujić.

10. TK open turnir u karateu organizuje se u povodu Dana nezavisnosti BiH, a ove godine bit će održan 28.februara i 1.marta u Tuzli.

Planirano je da se prvog dana takmiče najbolji seniori, a drugog dana će biti organizovano takmičenje za djecu, kadete i juniore, kada se očekuje učešće 1 000 takmičara.

Odjeljenje za informisanje
Vlade Tuzlanskog kantona

Priredio(la): S.M.