TUZLARIJE - BILTEN TK

09.01.2009.
Ministarstvo obrazovanja - Sindikat srednjeg obrazovanja
Potpisan Protokol o pregovorima za izmjenu Kolektivnog ugovora


U Ministarstvu obrazovanja, nauke, kulture i sporta Tuzlanskog kantona danas je potpisan Protokol o pregovorima za zaključivanje izmjena i dopuna kolektivnog ugovora za djelatnost srednjeg obrazovanja u Tuzlanskom kantonu. Protokol su potpisale u ime Vlade Tuzlanskog kantona Ministarica obrazovanja, nauke, kulture i sporta Tuzlanskog kantona Mirzeta Hadžić – Suljkić, i Azra Gazibegović u ime Sindikata srednjeg i visokog obrazovanja, odgoja, nauke i kulture BiH Tuzlanskog kantona.



Protokolom su definirani način i procedure rada kada je u pitanju usvajanje Izmjena i dopuna kolektivnog ugovora za oblast srednjeg obrazovanja Tuzlanskog kantona. On definira učesnike u pregovaračkom postupku, kao i procedure rješavanja eventualnih nesuglasica. Kako je istakla ministrica Mirzeta Hadžić – Suljkić „to su procedure daljeg rada pregovaračkog tima Vlade Tuzlanskog kantona s jedne strane i pregovaračkog tima sindikata s druge strane, a sve eventualne nesuglasice sa predstavnicima sindikata mi rješavamo na obostrano zadovoljstvo.“

„Potpisivanje ovog Protokola je velika stvar za nas, članove sindikata srednjeg obrazovanja. Očekujemo, a to smo naveli i u aneksima ovog protokla, da će pregovori u vezi sa Kolektivnim ugovorom biti završeni do usvajanja Budžeta Tuzlanskog kantona za 2009. godinu kako bi Ugovor mogao biti planiran Budžetom“, istakla je Azra Gazibegović, Predsjednica pregovaračkog tima Sindikata srednjeg obrazovanja Tuzlanskog kantona.

Osim ministrice Hadžić – Suljkić i gospođe Gazibegović, današnjem potpisivanju prisustvovali su i Mersija Jahić, Pomoćnik ministrice za obrazovanje, Fikret Vrtagić, Stručni savjetnik za obrazovanje u Ministarstvu obrazovanja, nauke, kulture i sporta TK i Jusuf Odobašić, član pregovaračkog tima Sindikata.

Odjeljenje za informisanje
Vlade Tuzlanskog kantona