TUZLARIJE - BILTEN TK

09.01.2009.
Kantonalna privredna komora Tuzla i informisanje
Privredni servis na 500 email adresa dnevno


U posljednih nekoliko godina u Privrednoj komori Tuzlanskog kantona učinjen je značajan napor na planu uspostavljanja kvalitetnog sistema informisanja kako unutar same Komore i njenih članica, tako i Komore prema javnosti. Privrednim subjektima, partnerskim komorama, medijima i svima drugima koji su zainteresirani za vijesti iz Komore, na raspolaganju su Komorski informator, Privredni servis i web stranica.

Komorski informator je list koji je nekada izlazio par puta godišnje a sada redovno izlazi svaki mjesec. Štampa se u 500 primjeraka te dijeli članicama i partnerima. Sadrži sve značajnije privredne vijesti iz Tuzle, Tuzlanskog kantona, Bosne i Hercegovine, kao i regiona.

Značajno mjesto u poboljšanju informisanja zauzima i web stranica koja se ažurira svaki dan te bilježi dnevnu posjetu od 600 otvaranja iz 43 zemlje svijeta, što je za stranicu specifičnog sadržaja, u ovom slučaju privrednog, veliki uspjeh.

Komorski informator uređuje i web stranicu redovno ažurira viši stručni saradnik za informisanje Dino Kalesić koji ističe da je posebno ponosan na Privedni servis:

- Privredni servis je novi proizvod, da ga tako nazovem, nešto na šta sam lično ponosan. Radi se o servisu koji obuhvata najznačajnije informacije iz privrede te se svako jutro distribuira na preko 500 email adresa. Vijesti su vezane za aktivnosti u privredi na području Tuzle, TK, BiH i šire regije, ali i svijeta kada su u pitanju aktuelnosti kao što je recimo cijena nafte. Na taj način privrednike svakodnevno informišemo o onome što je za njih značajno.
Živi se brzo, nema se vremena za pregled više sredstava informisanja, nekada se nema vremena ni da se pročitaju samo rubrike koje obrađuju ekonomiju i privredu. Zato je za privrednike značajno da na jednom mjestu nađu sve ono što ih zanima
, dodaje Kalesić.

Intenzivnim radom na poboljšavanju informisanja postignut je željeni efekat kod privrednika što je rezultiralo i ocjenom sa kojom se mnogi slažu, da Kantonalna privredna komora Tuzla, kada je informisanje članica i partnera u pitanju, zauzima prvo mjesto među kantonalnim komorama.

S.M.