TUZLARIJE - BILTEN TK

19.08.2020.
Vlada TK - odluke o raspodjeli sredstava:
Ministarstvima za dvoja kola 160.000 KM

Tuzlarije


Vlada Tuzlanskog kantona donijela je danas Odluku o odobravanju sredstava sa potrošačke jedinice "Kapitalni izdaci za korisnike budžetskih sredstava" kojom se odobravaju sredstva u ukupnom iznosu od od 80.000 KM Ministarstvu unutrašnjih poslova za kupovinu službenog vozila.

Također su odobrena finansijska sredstva u iznosu od 80.000, 00 KM Kantonalnom tužilaštvu Tuzlanskog kantona, na ime nabavke službenog vozila.

Vlada Tuzlanskog kantona zaključkom je zadužila Kantonalnu direkciju robnih rezervi da iz sredstava tekuće rezerve izvrši nabavku 5.000 litara dezinfekcionih sredstava za ruke i 2.340 litara tečnog sapuna, za ustanove osnovnog i srednjeg obrazovanja i JU Univerzitet u Tuzli, a u cilju provođenja sanitarno-higijenskih mjera početkom nastave u školskoj/akademskoj 2020/2021. godini. Nakon nabavke Ministarstvo obrazovanja i nauke bi navedenu roba distribuiralo u svim školskim objektima i fakultetima/akademijama Univeziteta u Tuzli.

Vlada je dala saglasnost na Aneks III Sporazuma o načinu realizacije Projekta adaptacija i rekonstrukcija objekta „Centar za autizam Tuzla“ čime je omogućena realizacija završne faze radova.

Vlada TK donijela je Odluku kojom se odobravaju sredstva u iznosu od 1.000, 00 KM Udruženju Centar za medicinsku edukaciju na ime troškova sufinansiranja projekta pod nazivom „Međunarodna škola medicinskog istraživanja i pisanja“, a koja će se održati u Sarajevu u periodu od 12.09. do 13.09.2020. godine.


Priredio(la): Odjeljenje za informisanje Vlade TK