TUZLARIJE - BILTEN TK

18.01.2008.
Promocija turističkih potencijala TK u Njemačkoj i Austriji
Poslije prošlonedjeljne uspješne promocije turističkih potencijala Tuzlanskog kantona na sajmovima Vakantiebeurs u Utrechtu u Holandiji koji je održan od 8. do 13. januara 2008. godine, te učešća na sajmu u Brnu, Češka Republika, okončanom 13. januara 2008. godine, turistički potencijali Tuzlanskog kantona promoviraju se na sajmovima u Stutgardtu u Njemačkoj i Beču u Austriji.




Sajam pod nazivom CMT u Stutdgardtu, Njemačka, održava se od 12. do 20. januara, a sajam pod nazivom Ferijen-Messe-Wien u Beču, Austrija počeo je 17. i trajat će do 20. januara 2008. godine.

Na ovim sajmovima će biti predstavljeni turistički potencijali Tuzlanskog kantona u okviru jedinstvene multimedijalne prezentacije uz prikladne filmove, podjelu propagandnog materijala, te uspostavljanje kontakata sa turističkim operaterima iz cijele Evrope i svijeta.
Strateško opredjeljenje Turističke zajednice TK-a je da se promocijom turističkih destinacija kvalitetan turistički proizvod približi potencijalnijm posjetiocima ovom području, te da se evropskim turistima objasni zbog čega trebaju doći u Tuzlu i Tuzlanski kanton.

Zbog toga će Turistička zajednica TK u ovoj godini intenzivirati i pojačano se angažirati na promociji turističkih vrijednosti ovog područja na sajmovima u našoj zemlji i inostranstvu.

BMG

Priredio(la): S.M.