TUZLARIJE - BILTEN TK

14.01.2009.
Ostale Odluke Vlade TK donesena na 71. redovnoj sjednici


Na jučer održanoj redovnoj 71. sjednici Vlade TK donesena je Odluka o izmjeni Odluke o odobravanju kredita JP „Međunarodni aerodrom„ Tuzla iz 2002. godine. Navedeni kredit je bio namijenjen za investicioni program izgradnje platforme Aerodroma. Izmijenjenom Odlukom je definisano da se kredit daje na 14 godina sa grace periodom od 8 godina. Grace period počinje teći od prvog dana korištenja kredita.

U skladu sa Zakonom o Univerzitetu u Tuzli Vlada je utvrdila tekst Javnog oglasa i donijela Odluku o raspisivanju Javnog oglasa za imenovanje predsjednika i članova Upravnog odbora JU Univerzitet u Tuzli.

Vlada je dala i saglasnost na tekst Ugovora o partnerstvu, servisiranju i pružanju usluga izdavanja ličnih dokumenata na lokacijama poštanskog operatora. Ugovor će sa JP BH POŠTA d.o.o. Sarajevo, Centar pošta Tuzla, zaključiti Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Donesena je Odluka o dopuni Odluke o obrazovanju Komisije za realizaciju Projekta podizanja jedinstvenih spomen obilježja poginulim pripadnicima Armije i MUP-a BiH u periodu 1992-1995. godina.
Dopunama je u Odluci predviđeno da će EG Društvo za razvoj Tuzla d.o.o. kao nadzorni organ pratiti izradu i postavljanje jedinstvenih spomen obilježja.

Data je saglasnost na tekst Protokola o saradnji u vezi sa organizovanjem Međunarodnog privrednog sajma PROMO u Tuzli. Protokolom Vlada Tuzlanskog kantona potvrđuje interes za nastavak organiziranja ovog Sajma u Tuzli, te da će kroz svoja glasila promovisati organizovanje Sajma. Protokol predviđa i da će predstavnici Vlade, u skladu s potrebama, učestvovati u aktivnostima koje će biti organizovane u okviru Sajma i finansijski, u skladu s mogućnostima, podržati organizaciju ove manifestacije.

Na prijedlog Kadrovske komisije razriješeni su raniji odnosno imenovani novi članovi školskih odbora u 17 osnovnih, tri srednje škole i u JU Zavoda za odgoj i obrazovanje osoba sa smetnjama u psihičkom i tjelesnom razvoju Tuzla.

Za imenovanje predstavnika, člana Nadzornog odbora u JP Direkcija cesta FBiH iz Tuzlanskog kantona Federalnom ministarstvu prometa i komunikacija predložen je Nedret Kikanović.

Priredio(la): S.M.