TUZLARIJE - BILTEN TK

27.07.2020.
Potpisan Sporazum o saradnji FK Sloboda i Fakulteta za tjelesni odgoj i sport

U prostoru Kampusa Univerziteta potpisan je Sporazum o saradnji između FK Sloboda i Fakulteta za tjelesni odgoj i sport. Utvrđen je okvir za saradnju, a dekan Fakulteta prof. dr. Vlatko Šeparović i Predsjednik FK Sloboda Elmir Šećerbegović su se složili da je potpisvanje sporazuma početak dugoročne saradnje dvije institucije s ciljem snažnijeg povezivanja teorije, istraživačkog rada sa praksom i razvojem FK Sloboda u željenom pravcu.

Tuzlarije


Tuzlarije
Dekan Šeparović, predsjednik U.O. FK Sloboda Šećerbegović, prof. Alen Kapidžić


Potpisivanju Sporazuma su prisustvolali Ministar u vladi Tuzlanskog kantona gosp. Srđan Mićanović i Rektorica Univerziteta prof. dr. Nermian Hadžigrahić, koji su obišli sportski kompleks u Kampusu vidjeli nove sadržaje nastale sa završetkom radova na basket i tenis terenu. Potpisan je Sporazum o saradnji sa Streljačkim invalidskim klubom „Tuzla“ i u partnerskom odnosu će se pristupiti uređenju streljane, a istovremeno i streličarskog centra, te uređenju fitnes poligona i terena za odbojku na pijesku.

Tuzlarije
Rektorica Univerziteta prof. Nermina Hadžigrahić, Ministar Srđan Mićanović, članovi Senata i gosti


Sa početkom nove akademske godine studenti i zaposlenici Univerziteta u Tuzli, imat će na raspolaganju za nastavne i vannastavne aktivnosti sportski kompleks kojim će Fakultet za tjelesni odgoj i sport upravljati na dobrobit akademske zajednice, a u drugoj fazi i šire zajednice grada i regije.