TUZLARIJE - BILTEN TK

28.01.2021.
Premijer Hodžić razgovarao sa direktorom KPKT Kikanovićem

Tuzlarije


Premijer Tuzlanskog kantona Kadrija Hodžić sa savjetnikom Miralemom Nuhanovićem primio je danas direktora Kantonalne privredne komore Tuzla Nedreta Kikanovića.

Uz čestitke za nastupajući mandat direktor Kikanović iskoristio je priliku da predstavi trenutne aktivnosti asocijacije privrednih subjekata te razgovara o nastavku dobre saradnje sa Vladom Tuzlanskog kantona.

Govoreći o takozvanoj „lakoći poslovanja“ odnosno poslovnom okruženju u kojem egzistira privreda na području Tuzlanskog kantona premijera Hodžića je interesovalo šta to konkretno znači u našim uslovima.

Uz napomenu da je neophodna studija o stanju na području TK, na sastanku je dogovoren zajednički angažman Vlade TK, resornog ministarstva i Kantonalne privredne komore kontinuiranim posjetama općinama i gradovima TK. Smisao zajedničkog angažmana, složili su se učesnici današnjeg sastanka, je pronalaženje načina ukidanja određenih taksi a da se ne ugrozi budžet.

Praćenjem trenutnog stanja i predlaganjem mjera za unaprjeđenje kantonalne privredne strukture, rečeno je ovom prilikom, cilj je doprinjeti boljoj općoj slici privrede na području Tuzlanskog kantona.

Priredio(la): Odjeljenje za informisanje Vlade TK