TUZLARIJE - BILTEN TK

20.01.2009.
Prva sjednica organizacionog odbora 10. turnira ˝TK Open˝


Danas je održana prva sjednica Organizacionog odbora 10. Međunarodnog karate turnira „TK-Open“. Sjednicom je predsjedavao predsjednik Organizacionog odbora mr. Enes Mujić.



Usvojena je konačna lista Organizacionog odbora u kojem su 33 ugledne ličnosti iz sportskog, privrednog, društvenog i političkog života Tuzle, Tuzlanskog kantona i Federacije i BiH koji su članstvom u ovom Odboru prihvatili da podrže organizaciju jednog od najznačajnijih sportskih događaja u Tuzlanskom kantonu.

Danas je imenovan i Izvršni odbor te usvojen Finansijski plan, prema kojem bi ukupni troškovi Turnira trebali iznositi 77 150, 00 KM.

Tradicionalno generalni pokrovitelj TK Opena bit će Vlada Tuzlanskog kantona, a generalni sponzor općina Tuzla. Organizator je Klub borilačkih sportova „Tuzla-sinbra“ Tuzla.

Danas je istaknuto da se očekuje da privredni subjekti pruže značajnu podršku ovoj važnoj sportskoj manifestaciji.

Medijski pokrovitelji 10. TK Opena bit će RTVTK i Tuzlanski list.

Inače na ovogodišnjem Turniru očekuju se više od 1 500 takmičara iz 15 zemalja.
10. TK open organizuje se u povodu Dana nezavisnosti BiH, a ove godine bit će održan 28.februara i 1.marta u Tuzli. Ovogodišnji turnir bit će organizovan i u čast preminulih članova Kluba Fuada Hadžiabdića, Hamdije Hodžića, Agana Mešića, Fadila Avdića i Sabine Muratbašić.

Planirano je da se prvog dana takmiče najbolji seniori, a drugog dana će biti organizovano takmičenje za djecu, kadete i juniore, kada se očekuje učešće 1 000 takmičara.

Odjeljenje za informisanje
Vlade Tuzlanskog kantona