TUZLARIJE - BILTEN TK

21.04.2021.
Vlada prihvatila Izvještaj o radu Direkcije regionalnih cesta TK, četiri izvještaja odbijena

Tuzlarije


Na jučer održanoj sjednici Vlada je prihvatila Izvještaj o radu i finansijskom poslovanju JU Direkcija regionalnih cesta TK tokom 2020. godine.

Tokom 2020. godine na investiciona ulaganja u izgradnju, rekonstrukciju, sanaciju, rehabilitaciju i sanacije klizišta Direkcija nije mnogo investirala iz razloga nemogućnosti dobivanja građevinskih dozvola od strane lokalnih zajednica i nemogućnosti rješavanja pitanja imovinsko - pravnih odnosa za planirane investicione projekte.

Kako bi povećali realizaciju, Direkcija je izmijenila Plana rada za 2021. godinu i planirala one investicione projekte za koje je imala spremnu dokumentaciju, i povećala aktivnosti na redovnom održavanju regionalnih cesta u našem kantonu.
Također, Direkcija je u toku 2020. godine poduzela niz aktivnosti na poboljšanju prikupljanja prihoda od naknada za upotrebu cesta što se plaćaju pri registraciji motornih vozila, a što je rezultiralo većim prikupljenim prihodima.

Vlada nije prihvatila izvještaje o radu i poslovanju tokom 2020. godine Kantonalnog zavoda za pružanje pravne pomoći, JU Arhiv Tuzlanskog kantona, JU Muzej istočne Bosne Tuzla i JU Zavod za zaštitu kulturno-historijskog i prirodnog naslijeđa Tuzlanskog kantona za 2020. godinu.

Priredio(la): Odjeljenje za informisanje Vlade TK