TUZLARIJE - BILTEN TK

16.01.2009.
Vlada TK
Objavljen Javni poziv za dodjelu kredita sa ESCROW računa

Obavještamo privredna društva i fizička lica sa područja Tuzlanskog kantona da je NLB Tuzlanska banka 12.01.2009. godine u „Tuzlanskom listu“ objavila Javni poziv za dodjelu kredita iz sredstva sa ESCROW računa Vlade TK ostvarenih prodajom preduzeća-privrednih društava sa većinskim državnim kapitalom iz nadležnosti Kantonalne agencije za privatizaciju Tuzla.

Visina novčanih sredstva predviđena za plasman je 5.445.000, 00 KM.

Banka će odobravati kredite fizičkim i pravnim licima radi podsticanja otvaranja novih radnih mjesta na području Tuzlanskog kantona.
Privrednim društvima u državnom i privatnom vlasništvu državljana BiH čije je sjedište na području Tuzlanskog kantona i imaju najmanje 10 zaposlenih na neodređeno vrijeme odobriće se iznos do 500.000, 00 sa rokom otplate do 5 godina, grace periodom do godinu dana i kamatnom stopom od 1, 65 % godišnje i troškovima obrade u visini od 1% od iznosa kredita.
Takođe, banka će odobravati kredite i fizičkim licima koji obavljaju samostalnu djelatnost na području Tuzlanskog kantona i imaju najmanje 3 zaposlena na neodređeno vrijeme do iznosa od 60.000, 00 KM .
Kod odobravanja kredita Banka će poštovati kriterij povećanja zaposlenosti, pri čemu prednost ima korisnik kredita koji zapošljava veći broj visokoobrazovanih mladih osoba na neodređeno vrijeme i kao drugi kriterij će se uzeti u obzir kvalitet proizvodnog programa.
Javni poziv za prijave za dodjelu kredita ostaje otvoren do plasiranja raspoloživih sredstava.


Odjeljenje za informisanje
Vlade Tuzlanskog kantona

Priredio(la): S.M.