TUZLARIJE - BILTEN TK

27.01.2009.
Zajednički sastanak MUP-a TK, SIPA-e i OSA-e


Danas je u Hotelu "Senad od Bosne" u Lukavcu, na inicijativu Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona, održan zajednički sastanak predstavnika Agencija za provođenje zakona.

Sastanak je vodio policijski komesar MUP TK-a Nedim Mutapčić, dok su uvodnu riječ održali ministar MUP TK-a prof. dr.Sead Omerbegović, Šef Terenskog ureda Obavještajno sigurnosne agencije BiH - Brčko (OSA) Zoran Tadić i zamjenik načelnika regionalnog ureda SIPA-e Damir Muhedinović.

Između ostalog, tokom sastanka je istaknuta potreba jedinstvenog djelovanja, sa različitim ulogama ali istim zadatkom, a to je borba protiv svih oblika kriminala, s ciljem poboljšanja stepena sigurnosti koju građani očekuju, te da se, već od danas, može krenuti u realizaciju zajedničkih zadataka.

Ovakav vid saradnje ima višestruki značaj i predstavlja realni okvir za unapređenje poslova sigurnosti, koji se mogu ostvariti kroz "otvaranje" svih linija rada između Agencija i uspostavljanjem višeg nivoa koordiniranog djelovanja.

Predloženo je i formiranje zajedničkih regionalnih timova, koji će sinhronizovano djelovati sa nadležnim Tužilaštvima, na suzbijanju i sprečavanju svih oblika organiziranog kriminala.

Zaključak svih sudionika današnjeg sastanka je da je ovo veliki iskorak u saradnji i da može poslužiti kao dobar primjer svima u regiji, pa i šire.

ODSJEK ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU