TUZLARIJE - BILTEN TK

18.05.2021.
Odluke Vlade TK u okviru kadrovskih pitanja

Tuzlarije


U okviru kadrovskih pitanja Vlada je danas imenovala punomoćnike koji u ime osnivača vrše ovlašćenja Skupštine Javnog preduzeća „Međunarodni aerodrom Tuzla“, te utvrdila prijedlog kandidata za privremeno imenovanje predsjednika i članova Nadzornog odbora Javnog preduzeća „Međunarodni aerodrom Tuzla“.

Vlada je donijela Odluku o raspisivanju i utvrđivanju teksta Javnog oglasa za izbor i imenovanje predsjednika i članova Upravnog odbora Javne ustanove Odgojni centar Tuzlanskog kantona.

Privremeno, na period od do 90 dana, Vlada je danas imenovala predsjednika i članove Upravnog odbora JU Univerzitet u Tuzli iz reda osnivača.

Data je prethodna saglasnost Nadzornom odboru Javnog preduzeća Radio - televizija Tuzlanskog kantona za razrješenje članova Uprave ovog preduzeća, te je dana i prethodna saglasnost Nadzornom odboru za imenovanje vršioca dužnosti Uprave.

Također, Vlada je razriješila članove dosadašnjeg i privremeno imenovala novog predsjednika i članove Upravnog odbora Javne ustanove Bosanski kulturni centar Tuzlanskog kantona.

Priredio(la): Odjeljenje za informisanje Vlade TK