TUZLARIJE - BILTEN TK

27.01.2009.
Potpisan Izmijenjeni Sporazum o osnivanju ekonomsko-socijalnog vijeća za Tuzlanski kanton


U Uredu Premijera Tuzlanskog kantona danas je upriličeno potpisivanje Izmijenjenog Sporazuma o osnivanju Ekonomsko-socijalnog vijeća za područje Tuzlanskog kantona. Sporazum su potpisali u ime Vlade Tuzlanskog kantona premijer Enes Mujić, u ime Saveza samostalnih sindikata Tuzlanskog kantona Muhamed Hadžić i u ime Udruženja poslodavaca Tuzlanskog kantona Miralem Jahić.



Izmjenama je dogovoreno da će Ekonomsko-socijalno vijeće Tuzlanskog kantona, koje je dosada imalo 9 članova, ubuduće imati 12 članova, po četiri predstavnika svakog od partnera u Vijeću.

U skladu sa ovim Sporazumom Vijeće može punovažno raditi i odlučivati ako mu prisustvuju najmanje po tri predstavnika svakog od tri socijalna partnera.

Danas je izraženo zadovoljstvo zbog izražene opredijeljenosti Vlade Tuzlanskog kantona, Saveza samostalnih sindikata i Udruženja poslodavaca Tuzlanskog kantona da kroz ovaj institucionalni oblik vode tripartitni socijalni dijalog.

Izraženo je očekivanje da će Ekonomsko-socijalno vijeće Tuzlanskog kantona dati maskimalan doprinos u poduzimanju mjera kojima će se ublažiti efekti globalne ekonomske krize na području Tuzlanskog kantona.

Odjeljenje za informisanje
Vlade Tuzlanskog kantona