TUZLARIJE - BILTEN TK

27.01.2009.
MUP TK - jučer u Općini Sapna
Održan prvi sastanak proširenog kolegija policijskog komesara


Jučer (26.01.) je u prostorijama Općine Sapna održan prvi radni sastanak proširenog kolegija policijskog komesara u 2009. godini, kojem su pored rukovodilaca organizacionih jedinica MUP TK-a, prisustvovali i ministar MUP TK-a prof. dr. Sead Omerbegović i načelnik Općine Sapna Ismet Omerović.



Na sastanku se razgovaralo o dostignutom stepenu stanja sigurnosti u protekloj 2008. godini, kao i planovima i ciljevima organizacionih jedinica MUP TK-a za tekuću 2009. godinu.


Policijski komesar Nedim Mutapčić otvorio je današnji sastanak, na kome su razmatrane buduće operativne aktivnosti, kao i prioriteti za poboljšanje sigurnosti u 2009. godini, dok su se u uvodnom izlaganju obratili načelnik Općine Sapna Ismet Omerović, koji je između ostalog, naglasio da je u potpunosti zadovoljan dosadašnjom saradnjom sa PS Sapna, odnosno PU Kalesija, posebno u pogledu razvijanja saradnje sa građanima u cilju unapređenja njihove sigurnosti, podržavajući rad Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanoskog kantona i

- ministar MUP TK-a prof.dr. Sead Omerbegović, koji je ovom prilikom istakao da uspostavljeni sigurnosni sistem i jedinstvo u policijskoj strukturi uz punu odgovornost svakog pojedinca mogu biti garant da će MUP TK-a biti na dobrom putu da ispuni sve postavljene zadatke i tokom 2009. godinu.