TUZLARIJE - BILTEN TK

25.01.2009.
Ostale Odluke Vlade TK donesene na 72. redovnoj sjednici


U vezi sa inicijativom poslanika u Skupštini Tuzlanskog kantona Senahida Šakovića da Vlada procijeni efekte globalne ekonomske krize i poduzme mjere kojima će se ublažiti efekti svjetske ekonomske krize, istaknuto je da je Vlada već poduzela niz mjera u tom pravcu.
U cilju praćenja stanja i procjene efekata ove krize u prvim mjesecima 2009. godine Vlada Tuzlanskog kantona formirala Radnu je grupu u kojoj su predstavnici ministarstava i Kantonalne uprave za inspekcijske poslove.

Nakon procjene efekata krize u Tuzlanskom kantonu Radna grupa će Vladi predložiti i prijedlog dodatnih mjera, koje u okviru svojih nadležnosti Vlada može poduzeti u cilju ublažavanja negativnih posljedica.

Na prijedlog Ministarstva industrije, energetike i rudarstva za predstavnika Vlade Tuzlanskog kantona u Koordinacioni odbor za praćenje realizacije aktivnosti na pripremi izgradnje bloka 7 u TE Tuzla imenovala je Bahira Imamovića, pomoćnika ministra za rudarstvo i energetiku.

Vlada Tuzlanskog prihvatila je prijedlog Referentne grupe Tuzla te za predstavnika Referentne grupe u Savjet za nevladine organizacije i pitanja mladih Vlade Tuzlanskog kantona imenovala gospođu Jasnu Jašarević. Gospođa Jašarević je imenovana umjesto gospođe Slavice Bradvić-Hanušić koja je iz ličnih razloga zatražila razrješenje članstva iz ovog Savjeta.

Data je saglasnost Ministarstvu unutrašnjih poslova za zaključenje ugovora o djelu za mjesta domara-ložača i higijeničarke u Odjeljenju za tehničko i higijensko održavanje Policijske stanice u Kladnju. Ugovori će biti zaključeni na period 1.1.2009-31.3.2009. godine.



Odjeljenje za informisanje
Vlade Tuzlanskog kantona

Priredio(la): S.M.